ornamentali prin frunze

Dracila

Denumire populara: Dracila, lemn galben

Denumire stiintifica: Berberis vulgaris

Descriere: arbust decorativ, cu ramuri erecte si frunze fin dintate, cu flori galbene care apar primavara. Fructele sunt rosii, comestibile, bogate in vitamina C. Utilizat ca gard viu, pentru marcarea zonelor de separatie.

Inaltime: 2-3 m

Perioada de inflorire: mai- iunie

Expunere: in plin soare
 

Lemn cainesc

Denumire populara: Lemn cainesc

Denumire stiintifica: Ligustrum ovalifolium

Descriere: arbust decorativ foarte rezistent, nepretentios, rezistent la ger si la seceta , cu crengi verticale, ramificate si frunze galbene, cu un punct central de culoare verde si flori parfumate de culoare alb-galbui.

Inaltime: 5 m

Perioada de inflorire: mai - iunie

Expunere: insorita

Piracanta

Denumire populara: Piracanta

Denumire stiintifica: :  Pyracantha coccinea

Descriere: arbust decorativ prin frunze, flori si fructele de culoare galbena, oranj sau rosu, utilizat in decorarea parcurilor si gradinilor, cu predilectie a celor din zona de campie, suportand cu succes seceta si temperaturile ridicate. Rezista cu succes la ger(-25/-28°C).

Inaltime: 3-4 m la maturitate;

Perioada de inflorire: mai- iunie

Voiniceriu

Denumire populara: Voniceriu, evonimus

Denumire stiintifica: Euonymus fortunei

Descriere: arbust peren, decorativ prin frunza persistenta, frumos colorata in nuante de verde si galben intens sau alb, care contrasteaza in mod placut, functie si de expunerea la soare. Se utilizeaza ca planta de bordura, ideala pentru gradinile de piatra, pentru acoperirea solului, pentru decorarea si completarea gradinilor de flori.

Inaltime: 0,2- 0,5 m, functie de varietate

Newsletter