anuale de la A la Z

Azaleea de gradina

Denumire populara: Azaleea de gradina

Denumire stiintifica: Godetia

Descriere: planta anuala, decorativa prin flori, care nu necesita prea multa grija, adaptata la aerul uscat din zonele cu veri toride, cu frunze mici si flori de un colorit divers (alb, roz, levantica, rosu si purpuriu), asemanatoare azaleelor de interior.

Inaltime: aprox. 50 cm

Perioada de inflorire: iunie-august
 

Carciumarese

Denumire populara: Carciumarese

Denumire stiintifica: Zinnia

Descriere: este o planta floricola, anuala, originara din Mexic, caracterizata prin flori involte, colorata in toate nuantele(mai putin albastru), dispusa pe tulpini de diverse inaltimi. Variatia culorilor si a tipurilor de crestere ofera posibilitatea utlizarilor multiple in straturile de flori din gradina.

Inaltime: intre 15 si 90 cm

Perioada de inflorire: iunie-septembrie

Cosmos

Denumire populara: Cosmos, Fluturasi

Denumire stiintifica: Cosmos bipinnatus

Descriere: este o planta floricola, anuala, decorativa prin florile mari, care apar abundent incepand cu luna iunie. De culoare roza, rosie, alba sau mov, acestea apar repede, la 10 saptamani de la semanare. Dau un aer extrem de vesel straturilor de flori si ghivecelor mari.

Inaltime: 40-120 cm, functie de varietate

Perioada de inflorire: iunie-septembrie

Craite

Denumire populara: Craite, Vazdoage

Denumire stiintifica: Tagetes

Descriere: este o planta floricola, anuala, cu tufe ramificate si frunze penate cu miros puternic, cu flori bogate galbene, portocalii sau grena, unicolore sau in diverse combinatii.

Inaltime: 10-60 cm

Perioada de inflorire: iunie-octombrie

Expunere: creste bine pe locuri insorite

Creasta cocosului

Denumire populara: Celosia, Creasta cocosului

Denumire stiintifica: Celosia argentea

Descriere: planta anuala, cultivata pentru culoarea si aspectul inflorescentelor care se aseamana crestelor cocosilor, de unde si denumirea populara a acestei flori. Este des intalnita in gradinile din Romania intr-o paleta coloristica impresionanta: rosu, portocaliu, galben, violet, alb, roz.

Inaltime: 20-80 cm, functie de varietate;

Gazania

Denumire populara: Gazania
 
Denumire stiintifica: Gazania
 
Descriere: Planta floricola, anuala, cu frunze in forma de rozeta si inflorescente solitare si puternic colorate ce se deschid in lumina soarelui si se inchid noaptea si in zilele innorate. Decoreaza bordurile, straturile de flori, dar se preteaza si pentru cultura la ghiveci si jardinière.
 
Inaltimea: 20-30 cm.
 
Perioada de inflorire: iunie-septembrie.

Gura leului

Denumire populara: Gura leului

Denumire stiintifica: Antirrhinum majus

Descriere: planta perena cultivata in zona noastra ca anuala, deosebit de atractiva datorita coloritului florilor ce poate varia de la alb la rosu bordo.

Inaltimea: poate varia de la 20-25 cm si poate ajunge pana la 80-100 cm. De regula, la achizitionare, este specificata inaltimea maxima a plantei astfel incat sa poata fi incadrata armonios in peisaj.

Macul de California

Denumire populara: Macul de California

Denumire stiintifica: Eschsholzia californica

Descriere: planta anuala, cu crestere sub forma de tufa, decorativa prin florile delicate, sub forma de palnie, de culoare portocalie, galbena sau rosie. Sunt, mai mult sau mai putin, o replica a florilor de maci, in miniatura.

Inaltime: 40 cm

Perioada de inflorire: iulie- septembrie

Expunere: plin soare sau semiumbra

Macul de gradina

Denumire populara: Mac de gradina

Denumire stiintifica: Papaver

Descriere: planta ierbacee cu aspect rustic, anuala, cu o raspandire extrem de larga. Apare  spontan dar este si cultivata in scopuri decorative, medicinale si culinare. P. este deodebit de decorativa prin florile variat colorate, unicolore sau bicolore , mici, mari, simple sau batute.

Inaltime: 20 cm – 1 m, functie de varietate

Perioada de inflorire: mai-iulie

Motul curcanului

Denumire populara: Motul curcanului, Trompa elefantului

Denumire stiintifica: Amaranthus caudatus

Descriere: Amarantus este o planta anuala cu flori atarnatoare de culoare in general rosie, uneori galbena sau alba. Este o planta usor de cultivat, oferind  un aspect spectaculos  in schimbul unei ingrijiri minime.

Inaltime: 80- 100 cm

Perioada de inflorire: iulie- octombrie

Newsletter