bianuale de la A la Z

Coada mielului

Denumire populara: Coada mielului, Somnoroasa

Denumire stiintifica: Verbascum phoeniceum

Descriere: planta bienala, cu dezvoltare rapida, decorativa prin florile înalte, graţioase de culoare mov. Se intalneste si spontan, in nuante de cais, alb, violet si bordo in cazul hibrizilor. Are un sistem de radacini foarte bine dezvoltat, care se infig adanc in sol, ceea ce o face rezistenta la seceta.

Inaltime: 70 – 90 cm

Degetel

Denumire populara: Degetel, degetar
 
Denumire stiintifica: Digitalis purpurea
 
Descriere: Planta floricola, bienala in cultura, caracterizata prin tije florale inalte acoperite de jur imprejur cu flori in forma de clopot, cu marginea inegala, de culoare alba, galbena sau roz, cu pete mici, inchise la culoare, pe fond galbui, in partea inerioara a tubului corolei. Sunt cultivate pentru spectacolul pe care il ofera pe perioada infloririi.
 
Inaltimea: 100-150 cm

Garofita

Denumire populara: Garofita
 
Denumire stiintifica: Dianthus
 
Descriere: planta floricola, bienala, extrem de raspandita si apreciata pentru frumusetea florilor parfumate si viu colorate si pentru usurinta cu care se cultiva. Este o floare extrem de versatila, care se poate cultiva atat in gradinile rustice, stancarii si gradini de piatra, cat si in ghivece, jardinière, pe terase sau balcoane.
 
Inaltimea: 30-45 cm
 

Gusa porumbelului

Denumire populara: Gusa porumbelului, odolean
 
Denumire stiintifica: Valeriana
 
Descriere: Planta erbacee bianuala, nepretentioasa, foarte florifera, utilizata cu succes in decorul platbandelor, stancariilor, ruinelor sau ca plante de bordura.
 
Inaltimea: 10-25 cm
 
Perioada de inflorire: mai-iunie
 
Expunere: prefera expunerile semi-umbrite
 

Mixandra

Denumire populara: Micsunele, mixandra
 
Denumire stiintifica: Matthiola incana
 
Descriere: planta floricola, bienala, decorativa prin florile divers colorate in alb, rosu , mov sau galben. Cultivata si indragita si pentru parfumul subtil, care se face simtit mai ales in serile racoroase.
 
Inaltimea: 20-50 cm
 
Perioada de inflorire: mai-septembrie, functie de soi
 

Nalba de gradina

Denumire populara: Nalba de gradina
 
Denumire stiintifica: Alcea rosea
 
Descriere: planta floricola, bienala, caracterizata prin frunze pufoase si tije lungi, de-a lungul carora se deschid treptat flori mari, in forma de cupa cu diametru considerabil(8-10 cm), intr-o vasta paleta de culori precum: roz, rosu, galben, alb sau mov.
 
Inaltimea: 120-180 cm
 
Perioada de inflorire: iulie-octombrie
 

Nu ma uita

Denumire populara: Nu-ma-uita, Albastrele, Ochii pisicii
 
Denumire stiintifica: Myosotis
 
Descriere: planta floricola, bienala, decorativa prin florile care apar primavara si care se inchid la culoare pe masura ce inainteaza in varsta. Culoarea albastra si violet este cea mai comuna pentru aceasta floare. Cresc si infloresc bine in zonele mai racoroase.
 
Inaltimea: 10- 60 cm
 
Perioada de inflorire: aprilie-mai
 

Panseluta

Denumire populara: Panseluta, Trei frati patati, Barba imparatului

Denumire stiintifica: Viola tricolor

Descriere: este o planta floricola, bianuala, cu frunze de culoare verde intens si lucioase pe fata superioara, spectaculoasa prin forma si culoarea florilor care cuprinde toate nuantele posibile, in diverse combinatii. Unele flori pot ajunge si pana la 10 cm in diametru ceea ce o face extrem de apreciata in gradini, jardinière sau pe terase.

Paraluta

Denumire populara: Banutei, Paraluta
 
Denumire stiintifica: Bellis perenis
 
Descriere: Planta erbacee, bienala in cultura, prezinta o rozeta viguroasa de frunze deasupra careia apar numeroase tije florale, in culori puternice de rosu, roz sau alb cu mijlocul galben.
 
Inaltimea: 15-20 de cm
 

Newsletter