Splendoarea ciliana

Denumire populara: Splendoarea ciliana

Denumire stiintifica: Eccremocarpus scaber

Descriere: planta floricola anuala, cataratoare, cu crestere foarte rapida, decorativa atat prin frunze cat si prin florile mici, tubulare, colorate in nuante de galben, portocaliu si rosu. 

Inaltime: 3-4 m

Perioada de inflorire: iulie-octombrie; cand toamna este blanda infloreste pana in noiembrie, la primul inghet.

Expunere: locuri luminoase, cu mult soare dar ferite de curentii puternici de aer;

Sol si umiditate: solicita soluri usoare, bine afanate, care dreneaza cu usurinta. Pretinde udari moderate doar in perioadele de seceta.

Inmultire: - prin seminte care se seamana primavara devreme in rasadnite intr-un compost de calitate. Se acopera cu un strat fin de pamant, se umezeste si se mentine o temperatura medie de 16-20°C. Semintele germineaza in 20-24 de zile, in conditii de umiditate constanta si lumina difuza. Se transplanteaza la loc definitiv in luna mai, cand pericolul de inghet a trecut.

Boli si paraziti: nu intampina probleme deosebite inafara celor legate de excesul de apa si expunerea la curentii puternici de aer.

Sfaturi:
- inaltimea mare a plantei solicita suporti pe care sa se catere;
- se poate planta si la ghivece mai voluminoase in cazul in care se doreste salvarea plantei peste iarna; in conditii adecvate(lumina si caldura) poate inflori la interior pana in decembrie.
 

Galerie foto

Comentarii

Newsletter