Daruri...cu viata lunga

Primavara, prin zilele de la inceput de Martie si nu numai, debuteaza cu multe flori oferite in dar. Taiate sau la ghiveci.

Una dintre minunatiile oferite adesea in dar este si primula. Daca in privinta florilor cu bulbi(zambile, narcise) este mai mult decat evident ca pot fi pastrate pentru anii urmatori, nu acelasi lucru este de la sine inteles si in cazul primulelor. Astfel incat, este des intalnita situatia in care aceste plante sunt aruncate cu tot cu ghiveci dupa ce incanta ochiul timp de 2-3 saptamani.

Caci doar atat rezista ele la interior. Primulele sunt plante perene de gradina, cu inflorire timpurie, care au nevoie de temperaturi scazute pentru a se simti excelent. Atunci cand sunt aduse in casa de gestul frumos al celor din jur, rezista o perioada, dupa care incep sa-si schimbe aspectul din cauza lipsei de informatii in ceea ce o priveste. Remarca: “este frumoasa, dar nu rezista” este des intalnita si...falsa. Ea rezista, dar acolo unde ii este locul, adica in gradina.

Prin urmare, tot ce ai de facut este sa o plantezi direct in gradina. Intr-un loc potrivit, semi-insorit, primula poate aparea si 4-5 ani la rand. Are o viata lunga si tot ce are nevoie este sa tii minte ca pe parcursul verii partea aeriana poate sa dispara, ceea ce nu inseamna ca planta a murit. Ea doar intra in repaus vegetativ, iar la sfarsitul toamnei, mai ales daca este una bogata in precipitatii, ea reapare. Este nevoie deci sa ai grija sa nu sapi pamantul in zona in care stii ca ai plantat-o pentru a nu-i distruge radacinile din care, toamna sau primavara, vor aparea mici frunzulite.

Daca nu ai gradina daruieste-o cuiva care are, gandindu-te ca astfel ii poti prelungi mult durata de viata. Sau spune mai departe despre asta celor care nu stiu...lucruri interesante...despre gradini!

 Pont: cele galbene infloresc uneori si toamna!  
 

Galerie foto

Comentarii

Newsletter