plantele aromatice de la A la Z

Busuioc

Denumire populara: Busuioc

Denumire stiintifica: Ocimum basilicum

Descriere: planta anuala, legumicola, aromatica si decorativa, cultivata pentru mirosul placut degajat si pentru savoarea pe care o da preparatelor culinare. Creste foarte bine printre straturile de legume, asigurand protectie impotriva daunatorilor.

Inaltime: 50-60 cm

Cimbru

Denumire populara: Cimbru

Denumire stiintifica: Satureja hortensis

Descriere: specie legumicola si condimentara, ierbacee, anuala, cu tulpina ramificata pe care apar frunze linear-lanceolate, cu aroma puternica, specifica.

Inaltime: 20-25 cm

Perioada de plantare- intre 15 aprilie si 15 mai se seamana semintele direct in pamant, pe randuri avand 20 cm distanta intre ele.

Coriandru

Denumire populara: Coriandru, anason

Denumire stiintifica: Coriandrum sativum

Descriere: planta condimentara, ierbacee, anuala, cultivata pentru fructele sale utilizate in industria parfumurilor, in cofetarii, in industria farmaceutica si alimentara. Este planta aromatica cea mai raspandita in tara noastra, care merita un loc si in gradinile mai mari sau mai mici.

Inaltime: 30-70 cm

Levantica

Denumire populara: Levantica

Denumire stiintifica: Lavandula angustifolia

Roinita

Denumire populara: Roinita, Iarba stupilor, Iarba lamaioasa
 
Denumire stiintifica: Melissa officinalis
 
Descriere: planta perena aromatica, cu proprietati curative, cu crestere sub forma de tufa densa, frunze in forma de inima, dantelate, de culoare verde-inchisa si cu o aroma de lamaie, mai ales cand sunt frecate cu degetele. Florile sunt albe sau galbene si apar sub frunze.
Inaltime: 30-60 cm
 

Rosmarin

Denumire populara: Rosmarin

Denumire stiintifica: Rosmarinus officinalis

Descriere: planta decorativa, odoranta si medicinala, raspandita in zona noastra ca planta de gradina. Creste sub forma de arbust mic, cu trunchi scurt si coroana bogat ramificata.

Inaltime: 30-70 cm

Newsletter