Idei şi trucuri

Bine de stiut!...cel putin pentru gradinarii incepatori!

Imaginea unei gradini frumoase, cu o dispunere armonioasa si cu multe, multe flori poate contrasta total cu realitatea…faptului ca esti abia la inceput iar spatiul de care dispui mai are mult pana sa semene cu cel din visele tale. Nu-i nimic! Elanul de inceput este suficient pentru a demara spre ceea ce iti doresti, iar informatiile utile sunt combustibilul necesar pentru drum.

Cand ghivecele tale se cer etalate...

Cand ghivecele de flori se cer etalate afara...tu unde le asezi?

Pentru cei care locuiesc la bloc o solutie sunt pervazurile exterioare ale ferestrelor, ceea ce presupune insa si o pregatire prealabila a lor in acest scop. Cosurile suspendate, suportii de perete sunt poate te mai ajuta...

Inele...de flori!

Am vazut si ne-a placut!

Imaginatie mai trebuie! Ca sa pui in practica si sa contruiesti aranjamentele circulare pentru flori, asemeni unor inele, simple sau suprapuse.
Argumente? Solide!

1. Nu mai stresezi copiii sa nu calce florile...asemeni catelul!
2. Poti tunde mai usor iarba dimprejur.
3. Nu te mai apleci atat de mult, ceea ce inseamna protectie pentru coloana vertebrala.
4. Nu-ti mai murdaresti incaltamintea atunci cand lucrezi la plivit, curat florile(mai ales daca este dupa ploaie si pamantul este umed).

Si casa....si masa pentru pasarele!

Este iarna in gradina ta si daca peste tot s-a asternut deja zapada atunci ceata ta de mici ciripitoare poate intampina probleme cu procurarea hranei. Pana acum, semintele ramase peste toamna in gradina, mici bobite de struguri uitate sau lasate intentionat, resturi de fructe uscate...toate acestea erau mai usor de gasit.

Newsletter