decorative prin flori

Achiemenes

Denumire populara: -

Denumire stiintifica: Achiemenes

Descriere: planta floricola, originara din zonele tropicale, cultivata la noi la interior pentru bogatia de flori pe care o ofera in schimbul unor ingrijiri minime. Caracteristice ii sunt tulpinile subtiri, semilemnoase,  care ramifica bogat, dand un aspect compact de tufa din care apar florile mici, usor tubulare, de diferite culori: galbene, albe,rosii, violet.

Inaltime: 30-50 cm

Cineraria

Denumire populara: Cineraria
 
Denumire stiintifica: Senecio cruentus
 
Descriere: Planta erbacee, perena in mediul natural(insulele Canare), sezoniera la noi, cu crestere sub forma de tufa si flori variat colorate, bi- sau tricolore, cu nuante de galben, roz, rosu, albastru, violet sau alb.
 
Inaltimea: intre 30 si 100 de cm. In tara noastra sunt comercializate la ghiveci soiuri care nu depasesc 25-30 de cm inaltime.
 

Gardenia

Denumire populara: Gardenia
 
Denumire stiintifica: Gardenia jasminoides
 
Descriere: Planta arbustiva, decorativa prin florile extrem de parfumate, cu petale asezate in forma de spirala, asemanatoare celor de camelia.
 
Inaltimea: poate varia intre 50-100 cm, functie de varsta si marimea ghiveciului in care este amplasata.
 
Perioada de inflorire: infloreste vara si iarna, functie de specie.
 

Gloxinia

Denumire populara: Gloxinia

Denumire stiintifica: Siningia speciosa

Descriere: planta floricola perena, de ghiveci, deosebit de eleganta, originara din Brazilia. Are crestere sub forma de rozeta de frunze simple, catifelate, cu marginile dintate, decorativa prin florile sub forma de trompeta, cu marginile rasfrante, de diferite culori: purpuriu, rosu, roz, alb cu purpuriu.

Inaltime: 20- 30 cm

Perioada de inflorire: mai-august

Hibiscus

Denumire populara: Hibiscus

Denumire stiintifica: Hybiscus

Descriere: gen decorativ, cu crestere arbustiva, originar din India si China, caracterizat prin flori mari, colorate viu, marcate cu o pata mai intensa la baza lor si staminele reunite intr-o coloana lunga ce iese inafara corolei.

Inaltime: 60-80 cm, functie si de modul in care este dirijata cresterea.

Perioada de inflorire: primavara-toamna

Iasomia de camera

Denumire populara: Iasomia de camera
 
Denumire stiintifica: Jasminum
 
Descriere: Planta ornamentala, semiarbustiva sau urcatoare, decorativa prin flori grupate in forma de steluta, de culoare alba, galbena sau rosie, care emana un parfum intens. Pentru ca la baza este o planta agatatoare, pentru o dezvoltare armonioasa se vor folosi tutori care sa directioneze armonios lastarii.
 

Kalanhoe

Denumire populara: Kalanhoe

Denumire stiintifica: Kalanchoe blosfeldiana

Descriere: planta floricola, suculenta, de ghiveci, cu frunze carnoase, de la subsoara carora pornesc tije florale scurte, terminate cu inflorescente sub forma de umbele, formate din flori mici, tubuloase, de diferite culori: roz, oranj, mov sau rosii.

Inaltime: 25-30 cm

Orhidee

Denumire populara: Orhidee

Denumire stiintifica: Orhidaceae

Descriere: planta exotica totalizand aproximativ 35000 de specii spontane si 30000 de soiuri de cultura. In tara noastra exista genul Orchis (O.speciosa, fusca, morio, papilionacea) si specia Cypripedium calceolus. Sunt deosebit de elegante si decorative prin florile cu petale colorate, din care, cea inferioara, are forme ciudate: papuc, limba, gura, masca.

Inaltime: 30-50 cm

Violeta africana

Denumire populara: Violeta de Parma, Violeta africana, Sentpaulia

Denumire stiintifica: Saintpaulia ionantha

Descriere: planta floricola, de ghiveci, decorativa prin flori, originara din Africa tropicala, caracterizata prin vegetatie continua, cu frunze paroase ce cresc sub forma de rozeta, deasupra carora apar flori simple sau duble, cu diametrul de cca 2-3 cm, de diferite culori: alb, roz, albastru pupuriu-inchis.

Inaltime: 10-15 cm

Newsletter